Deze overheerlijke pancakes zijn glutenvrij en lactose vrij. Maar ze zijn er zeker niet minder lekker om. Persoonlijk vind ik stevige pannenkoeken/ pancakes lekkerder dan de gangbare zachte dunne pannenkoeken. Het is een stevig beslag, maar de pannenkoeken zelf zijn heel smeuïg en smelten bijna in je mond.

Voor ongeveer 10-12 pancakes:

100 gram amandelmeel
100 gram boekweit vlokken
5 eetlepels kokos yoghurt
3 eieren, 2 bananen
1 theelepel kaneel, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout


Alles goed door elkaar mixen… ik heb het gemixt in de blender, dat schenkt makkelijker in de koekenpan. Maak kleine hoopjes in de pan en laat rustig bakken in wat kokosolie of je voorkeur vet. Draai ze voorzichtig om, want ze blijven wat zacht.

Waarom zou je deze pannenkoeken moeten maken en eten? Ten eerste zijn ze ontzettend lekker en heel erg voedzaam. Er zitten veel eiwitten in (eieren en amandelmeel).

Door de eiwitten krijg je minder snel weer honger, je houd langer een vol gevoel.

In boekweit vlokken zitten erg veel vitamines en mineralen. Zie link: https://www.ahealthylife.nl/de-voedingswaarde-van-boekweit/ Met de bananen heb je gelijk fruit binnen in de ochtend. Over bananen is veel gezegd (dikmakend, je krijgt er verstopte darmen van). Teveel is natuurlijk nooit goed, maar af en toe een banaan is gewoon erg lekker!

Zo heb je in de ochtend al een hoop gezonde voedingstoffen binnen en kan je er de hele dag tegenaan!

Eet smakelijk.