06-17399624 mail@gezondmetesma.nl

Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes

200 gram havermoutmeel (dit maak je door havermout (vlokken) fijn te malen in de keukenmachine)
100 gram gemengde rozijnen (donkere en/of blanke rozijnen)
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
100 gram roomboter of kokosolie
1-2 theelepels (plantaardige) melk
optioneel, stukjes pure chocolade

 

  • Doe de rozijnen in de keukenmachine en zet deze kort aan totdat de rozijnen grof gehakt zijn.
  • Meng alle ingrediënten behalve de boter en melk in een ruime kom door elkaar.
  • Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het eruit ziet als broodkruimels.
  • Voeg 1-2 theelepels melk toe, zodat het een mooi samenhangend (maar niet te nat) deeg is.
  • Doe het deeg in een een afgesloten bakje of in plastic folie en laat 15 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Maak van het deeg ongeveer 12 koekjes van een paar m.m. dik.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar de koekjes op.
  • Bak de koekjes 15-25 minuten in de oven tot lichtbruin (bak duur is afhankelijk van je oven)
  • Haal ze voorzichtig uit de oven om op een plat oppervlak af te koelen. De koekjes zij nredelijk breekbaar, vooral als ze nog warm zijn.

Eet smakelijk!