06-17399624 mail@gezondmetesma.nl

 

Boekweit-amandel brood

Het bananenbrood wat ik altijd maakte voor mij dochter vindt ze niet meer zo lekker, dus even verder zoeken naar een lekker recept en GEVONDEN!

Dit broodje of eigenlijk meer een cake hebben we samen gemaakt. Ze hield niet zo van alle noten en zaden die in het bananenbrood zaten, al had ik die de laatste keer fijngemalen! Ik kon haar niet misleiden! Maar nu wel met amandelmeel! Ze merkte wel op dat het meel wel heel erg geel was in tegenstelling tot boekweitmeel,┬á ik vertel haar nog wel waar het gele meel van gemaakt is! Ze moet er eerst aan verslingerd raken ­čÖé

Wat zit er in:

  • 130 gram amandelmeel
  • 160 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels wijnsteen bakpoeder/ bakpoeder kan ook (3 theelepels)
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • snufje zout
  • handje rozijnen kan
  • roer alles goed door elkaar

Dan de natte ingredi├źnten, verwarm ondertussen de oven op 175 graden.

  • 2 rijpe bananen
  • halve rijpe avocado
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • in een keukenmachine alles fijn maken

Dan de natte en de droge ingredi├źnten bij elkaar doen en goed roeren. In de oven op 175 graden ongeveer 30/35 minuten. Het is gaar als de sat├ę prikker er droog uitkomt.