5 oktober workshop Marokkaans koken in Lisse.

zie onder voor meer info

 

 

 

17 augustus Workshop Zomerse Salades Hillegom

Workshop zomerse salades!

Geen zin om te koken in de zomer, of
wil jij eens wat anders lunchen dan een broodje kaas of pindakaas, of
weet je soms niet meer wat je mee moet nemen voor je werk als lunch?
Kom naar deze workshop, ik laat je zien dat je heel veel variatie in je lunch kunt aanbrengen of hoe een heerlijke voedzame en gezonde maaltijd salade kunt samenstellen.

Met deze maaltijd kom je makkelijk aan de 250 gram groenten die we zouden moeten eten op een dag.

Ben je niet van de salades? We gebruiken in de salades wel meer dan een blaadje sla en komkommer, ik beloof je dat het heerlijk vullende salades worden.

Wil je toch af en toe een broodje blijven eten, ook voor een broodje krijg je allerlei tips mee.

Daarnaast vertel ik je waarom het belangrijk is om bewust je maaltijd samen te stellen. Waarom het belangrijk is om eiwitten, vetten en voldoende vezels binnen te krijgen.

 

Locatie, Guido Gezellelaan 63, Hillegom
Kosten EUR 25,00 p.p.

 

 

 

 

,ko 

 

5 oktober Workshop Marokkaans koken Lisse

Op zaterdag 5 oktober geef ik een workshop Marokkaans koken bij Stichting Kooksaam in Lisse.

De Marokkaanse keuken is een kleurrijke en fascinerende keuken. Waarin al je zintuigen geprikkeld worden door de geuren van gember, kaneel, koriander, ras el hanout en komijn. Dit is maar een kleine greep van de kruiden uit de Marokkaanse keuken. Een Marokkaanse maaltijd staat over het algemeen niet binnen een half uur op tafel. Het geheim van deze keuken is slow cooking. Alle maaltijden worden met zorg en geduld gemaakt. Ik ben zelf Marokkaanse en ben opgegroeid met tajines, cous cous harira, vers gebakken brood, koekjes en nog veel meer. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. Al die geuren, kleuren en verse ingrediënten! Heerlijk!

Je gaat met z’n tweeën in een echte tajine koken (max 6) personen, bij mooi weer gaan we de tajines op houtskool langzaam laten garen, terwijl jij verder gaat met het voorbereiden van het voorgerecht en nagerecht.

Workshop begint om 15.30uur bij Kooksaam in Lisse. De kosten voor de workshop bedragen EUR 60,00 per persoon exclusief drankjes. Daarnaast is er plek om later aan te schuiven (familie, vrienden), hiervoor zijn de kosten EUR 25,00 exclusief drankjes. De opbrengsten van de drankjes gaan naar Stichting Kooksaam. Bij ontvangst drinken we samen een kopje Marokkaanse thee, deze is in de prijs inbegrepen.

Heb je vragen, stel ze gerust. Wil je je aanmelden dat kan via mail of telefoon. Je aanmelding staat vast na ontvangst van de betaling.

Je kunt deze kookworkshop boeken met een groep van minimaal 6 en maximaal 9 personen, op een voor jou gewenste datum en gewenste tijdstip. De workshop wordt dan alleen voor jouw groep gegeven.   

Locatie; Stichting Kooksaam,  Lisse, Heereweg 460A
Kosten workshop EUR 60,00 exclusief drankjes
Mee eters EUR 25,00 exclusief drankjes

 

 

 

                                       

 

Diverse kookworkshops in Lisse

Heb je iets te vieren, een verjaardag, jubileum, vrijgezellenfeest of teamuitje kom dat vieren met een gezellige kookworkshop. Maak kennis met de geuren en kleuren van de Marokkaanse keuken of de heerlijke verse gemaakte tomatensaus en pesto van de Italiaanse keuken of wil je liever de pit en de explosies van smaken als gember en citroengras van de Thaise keuken ontdekken? Bij alle workshops wordt je ontvangen met een hapje en een drankje. Maken we een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje.   De kookworkshop vind plaats bij Stichting Kooksaam in Lisse, de opbrengsten van de drankjes komen ten goede van deze Stichting. Dus je steunt gelijk een goed doel. In de maanden maart, april, mei en juni kun je heerlijk genieten van de vele kleuren van de bollenvelden in Lisse.

Voor een verjaardag of een feest kan je met een groep komen koken en de rest kan eventueel later aanschuiven om mee te eten!

6  tot 9 personen EUR 49,50 inclusief 2 drankjes

 9 tot 12 personen EUR 45,00 inclusief 2 drankjes

12 tot 15 personen EUR 40,00 inclusief 2 drankjes

Heb je meer dan 15 personen dan wordt het druk in de keuken. Eventueel kunnen de mensen die niet houden van koken later aanschuiven. Deze betalen dan een aangepaste prijs. Wil je thuis een kookworkshop en wil je eens wat anders maken dan aardappelen, groente en vlees? Ik leer je een aantal gerechten waar je prima mee kan variëren. Heb je geen tijd in de avond om voor je gezin een gezonde maaltijd voor te zetten, ik laat je zien hoe je dat op een makkelijke manier doet. Daarnaast organiseer ik regelmatig kookworkshop waar je je bij kan aansluiten, alleen of met klein groepje.

Locatie; Stichting Kooksaam,  Lisse, Heereweg 460A

 

Workshop Marokkaans koken in Lisse

Op 26 mei 2019 organiseer ik een workshop Marokkaans koken bij Stichting Kooksaam in Lisse. De Marokkaanse keuken is een kleurrijke en fascinerende keuken. Waarin al je zintuigen geprikkeld worden door de geuren van gember, kaneel, koriander, ras el hanout en komijn. Dit is maar een kleine greep van de kruiden uit de Marokkaanse keuken.  Een Marokkaanse maaltijd staat over het algemeen niet binnen een half uur op tafel. Het geheim van deze keuken is slow cooking. Alle maaltijden worden met zorg en geduld gemaakt. Ik ben zelf Marokkaanse dus ik ben opgegroeid met tajines, cous cous, harira, vers gebakken brood, koekjes en nog veel meer. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. Al die geuren, kleuren en verse ingrediënten! Heerlijk! Scrol naar beneden voor een impressie.

Kosten en tijden

Workshop begint om 16.00uur bij Kooksaam in Lisse.  De kosten bedragen EUR 40,00 per persoon exclusief drankjes. De opbrengsten van de drankjes gaan naar Stichting Kooksaam. Bij ontvangst drinken we samen een kopje Marokkaanse thee, deze is in de prijs inbegrepen. Er is plek voor 9 personen. Daarnaast is er plek voor 10 mensen (familie, vrienden) om later aan te schuiven, hiervoor zijn de kosten 25 euro exclusief drankjes.

 

Vragen

Heb je vragen, stel ze gerust. Wil je je aanmelden dat kan via mail of telefoon. Je aanmelding staat vast na ontvangst van de betaling. Na aanmelding ontvang je een factuur. Alle bedragen zijn inclusief BTW. Adres: Heereweg 460, 2161 DH Lisse (inrijden bij klein zandweg, je rijd er zo voorbij, dus rijd langzaam). Lisse is prima bereikbaar vanuit Hillegom, Beinsdorp, Nieuwe-Vennep, Hoofddorp, Noordwijk, Sassenheim. Er kan ook geregeld worden dat u wordt opgehaald vanaf station Hillegom.

 

 Marokkaanse kookworkshop:

 

 • Ontvangst met Marokkaanse thee en wat lekkers

 • Voorgerecht

 • Hoofdgerecht

 • Nagerecht

prijzen op aanvraag

Thaise kookworkshop:

 • Ontvangst met een drankje en een klein hapje

 • Voorgerecht

 • Hoofdgerecht

 • Nagerecht

 

Op aanvraag:

 

 • Gezond en lekker

 • Italiaans (verse tomatensaus, pesto)

 • Koolhydraatarm

 • Kookworkshops als teamuitje of feest

Het was een groot succes om mijn verjaardag te vieren met een Marokkaanse workshop georganiseerd door Esma Mejdoubi bij St. Kooksaam. Esma had alles goed voorbereid zodat we met z’n zevenen ontspannen, in de grote keuken, met heerlijke onbekende gerechten aan het koken waren.

 

Een paar uur later kwamen er nog acht personen bij en hebben we heel gezellig gegeten aan een grote tafel in de sfeervol ingerichte brasserie. Door de speciale kleding die Esma had meegenomen en de Marokkaanse muziek kwamen we echt in een uitgelaten stemming.

Als echte gastheren hebben Ingrid Bekkering  en Rick van Stein van St. Sterksaam  ons nog voorzien van een perfecte koffie voordat we afscheid namen.Met de foto’s en filmpjes die we de volgende dag van Esma kregen en de meegenomen recepten kunnen we thuis nog lang nagenieten.

Pauline Zwinkels

Afgelopen weekend heerlijk Marokkaans gekookt en gegeten onder de vrolijke en professionele leiding van Esma Mejdoubi – Plessius. Een aanrader! Ook de locatie op de dagbesteding van Stichting Sterksaam op de Heereweg 460A in Lisse was top.

Henriëtte Terleth – Gerretse

Heb je vragen? Wil je een offerte? Vul onderstaand formulier in en laat het me weten!

5 + 4 =