Workshop

Gezond en fit in 5 weken. Een cadeau voor jezelf!

Workshop

Gezond de zomer in!

Locatie in Hillegom

Start 21 maart 2019

Herken je 1 van deze situaties: je pakt een broek na de vakantie of na de feestdagen en broek past niet meer en elk truitje of jurkje dat je aanpast, staat niet.

Je komt van werk, je ploft neer op de bank en je hebt geen zin om te koken. Je pakt wat makkelijks en eet dat op de bank op. Na een uurtje heb je alweer trek en je gaat snacken!
Even later begint je maag te branden en heb je last van brandend maagzuur.

Je staat elke ochtend op met stijve spieren, pijnlijke gewrichten en begint moe aan de dag.
Je neemt het allemaal voor lief want het is nou eenmaal zo, je wijt het aan ouderdom of het het lot en je kan er toch niks aandoen.
Je neemt in de ochtend nog een extra kop koffie, even later krijg je hoofdpijn en je pakt een paracetamol. Voor de pijn in je gewrichten heb je een zalfje. Voor de maagzuur een Rennie. Allemaal symptoombestrijding!
Wist je dat je met voeding en leefstijl heel veel aan al deze klachten kan doen en een bijkomend voordeel: je valt af! Het duurt alleen iets langer dan een pilletje innemen!
Hoe zou je het vinden om uitgerust wakker te worden, zonder pijnlijke en stijve gewrichten. Om de hele dag energie te hebben en geen middag of avonddips.

Onderwerpen:

Week 1: Wat is nu gezond?
Week 2: We bekijken de voedingsdagboekjes en kijken naar alternatieven.
Week 3: Hoe houd je je bloedsuikerspiegel stabiel en waarom. Diabetes omkeerbaar?
Week 4: Spijsvertering, water, zuur base balans, zout.
Week 5: Beweging, ontspanning, slaap, hormonen.

In deze workshop leer je alles over gezonde voeding, wat is nu gezond en wat niet? Je leert de basis over de spijsvertering, koolhydraten, eiwitten en vetten, vitaminen, mineralen, hormonen, slaap en beweging.  We gaan het hebben over de bloedsuikerspiegel en waarom je deze stabiel wilt houden. Er zijn 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes type 2 en elke maand komen daar 6700 mensen bij. Veel mensen lopen rond met diabetes maar weten dat (nog) niet, maar er ontstaat wel schade aan het lichaam. Chronische ziektes zijn vaak leefstijl gerelateerd. Met aanpassing van je leefstijl kun je veel ellende op de lange duur voorkomen. Na deze workshop kun je met alle kennis die hebt straks gezondere keuzes maken. Elke week krijg je tips/opdrachten mee waar je mee aan de slag kan.

Na aanmelding krijg je een voedingsdagboek toegestuurd die je mag invullen. Tevens is het mogelijk om een bodycheck te laten doen na de workshop. We meten de lichaamssamenstelling; gewicht, spier- en vetmassa, vochthuishouding, BMI, viscerale vet en ruststofwisseling. Met al deze gegevens bij elkaar krijg je een aardig inzicht in je gezondheid en kan je zien of je tijdens de workshop al vorderingen maakt.

Data’s: 21, 28 maart en 4, 11, 18 april om aanvang 19.30uur tot 21.30uur.

Inloop 19.15uur.

Prijs per persoon EUR 55,00.

Mag ik een stoel voor je reserveren?

 

Esma Mejdoubi, voedingsdeskundige te Hillegom.