Het is geen mooi plaatje, maar deze mosselen waren overheerlijk! Ik hou van de smaakbommen van gember, citroengras, lemonleaves, rode peper en de romige smaak van kokoscream.
Het is een supersimpel gerecht en je moet er natuurlijk wel van houden van mosselen. Mosselen worden vaak gemaakt met soepgroentes, maar de mosselen hebben (vind ik) wel wat pit nodig!
 
Ingredienten:
2 sjalotten
2 knoflooktenen
2 stelen citroengras
2 of meer lemon leaves
1 rode peper of meer als je ervan houd
stuk gember 4 of 5 cm lang
kokosolie (om alles in te fruiten) of andere olie
130 ml kokoscreme
230 ml kokoswater of gewoon water
zout (ik gebruik keltische zeetzout)
peper als je ervan houd
 
Pak mosselen, schoongemaakt
 
Snij alles heel fijn, fruit het in een grote pan in de kokosolie, tot alles zacht is, kokoscrème en water erbij. Ik heb het zeker een half uur laten sudderen (ik had tijd), mag ook korter, maar de smaken trekken dan echt in de “soep”.
Daarna de mosselen erbij, deksel erop. 4 minuten stomen en klaar, Zooooo lekkkerrrrrr, eet smakelijk