Snacks

Wekelijks nieuwe recepten
Subscribe

…..

Zadencracker (glutenvrij en koolhydraatarm)

Zadencracker (glutenvrij en koolhydraatarm)

Zaden crackers Deze cracker zijn zo makkelijk om te maken en oh zo lekkerrrrr  Wat heb je nodig? 125 gr amandelmeel 1 eiwit 1 el olijfolie 1/2 theelepel zout (naar smaak) 60 gr gemengde pitten en zaden 2 el sesamzaadjes bakpapier deegroller Optioneel zijn allerlei...

Lees meer
Glutenvrije Appeltaart met Amandelmeel

Glutenvrije Appeltaart met Amandelmeel

Deze appeltaart zit vol met gezonde ingrediënten. Hij is lekker en smeuig, niet zoet, maar dat kan je verder zelf bepalen. Je kan honing, suiker of meer rozijnen toevoegen. Als ontbijt, lunch of toetje is dit prima! De chocomousse die erbij zit, is van avocado,...

Lees meer
Falafel burgers

Falafel burgers

Met maar 6 ingrediënten ( plus peper, zout en olie) maak je heerlijke zelfgemaakte falafel!   Wat heb je nodig (voor zo’n 12 falafels): – 1 pot kikkererwten (400 g) – 1 ui – 2 tenen knoflook – 1 el gemalen komijn – 1 flinke hand peterselie – 1 el havermout/ bloem...

Lees meer
Broccoli- sperziebonen salade met miso dressing

Broccoli- sperziebonen salade met miso dressing

Broccoli- sperziebonen salade met miso dressing Soms ligt er weleens een restje groente in de koelkast waar je misschien niet zo een zin in hebt. Dat had ik vandaag, maar met het weekend voor de deur, dacht ik laat ik toch het restje groente maar eten. Ik ga het...

Lees meer
Boekweit-amandel”brood” (glutenvrij)

Boekweit-amandel”brood” (glutenvrij)

  Boekweit-amandel brood Het bananenbrood wat ik altijd maakte voor mij dochter vindt ze niet meer zo lekker, dus even verder zoeken naar een lekker recept en GEVONDEN! Dit broodje of eigenlijk meer een cake hebben we samen gemaakt. Ze hield niet zo van alle...

Lees meer
Broodje tonijn, tomaat

Broodje tonijn, tomaat

Ook weer zoo lekkerrrr een broodje tonijn, tomaat en kaas. Ik eet niet vaak brood maar als ik brood eet zorg ik dat er wat lekkers en het liefst wat gezonds op zit. In ieder geval eiwitten groente en vetten! De koolhydraten koken altijd wel goed. Die zitten in het...

Lees meer
Vegetarische rode bieten burger

Vegetarische rode bieten burger

Sinds ik ooit een rode bietenburger bij een restaurant heb gegeten in Amsterdam, ben ik eraan verslingerd geraakt. Door de kleur en de stevigheid van deze burger, doet het je toch denken aan vlees. Ik eet minder vlees, maar ik blijf vlees lekker vinden, eerlijk is...

Lees meer
Smoothie bowl appel en spinazie

Smoothie bowl appel en spinazie

Ik varieer vaak met ontbijt, boterham met kaas is natuurlijk makkelijk en eigenlijk ook gewoon lekker.Maar als je wat meer voedingsstoffen binnen wilt krijgen dat is dit een makkelijke en snelle optie. Daarnaast heb je gelijk je portie fruit binnen! Dit recept is voor...

Lees meer
Smoothie bowl rode vruchten

Smoothie bowl rode vruchten

Ik varieer vaak met ontbijt, boterham met kaas is natuurlijk makkelijk en eigenlijk ook gewoon lekker. Maar als je wat meer voedingsstoffen binnen wilt krijgen dat is dit een makkelijke en snelle optie. Daarnaast heb je gelijk je portie fruit binnen! Ingrediënten • 1...

Lees meer
Gezonde chocoladecake (glutenvrij)

Gezonde chocoladecake (glutenvrij)

In deze chocoladecake zit niks ongezonds, maar dit is een basis. Je kan er natuurlijk van alles aan toevoegen om het zoeter, smeuïger, kortom ongezonder te maken! Slagroom, suiker, glazuurlaagje, fruit erbovenop. Stukjes chocolade erin, jammie... Ik zelf heb er wat...

Lees meer
Olijven hummus

Olijven hummus

Ik maak regelmatig hummus, gewoon omdat het lekker is en erg voedzaam. Maar ik was een beetje uitgekeken op de gewone kikkererwten hummus, dus ik heb hummus gemaakt met groene olijven erin. Lekkerrrrrrrrrrr dat ie is!!. Maar ik hou dan ook erg van olijven. Olijven...

Lees meer
Paprika dip met amandelen

Paprika dip met amandelen

100 gram amandelen, geroosterd
250 gram geroosterde rode paprika`s (uit een pot)
2 theelepels appelciderazijn (soms zijn de paprika’s al zuur, eerst paprika proeven)
1 grote teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Lees meer
Havermout koekjes zonder suiker

Havermout koekjes zonder suiker

Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes 200 gram havermoutmeel (dit maak je door havermout (vlokken) fijn te malen in de keukenmachine) 100 gram gemengde rozijnen (donkere en/of blanke rozijnen) snufje zout 1 theelepel bakpoeder 100 gram roomboter of kokosolie 1-2...

Lees meer
Zelfgemaakte fruit ijs

Zelfgemaakte fruit ijs

Onderin staat  er een filmpje van dit recept! Soms liggen er nog wat bananen in de fruitschaal die erg rijp zijn, deze zijn prima om in te vriezen voor zelfgemaakte ijs! Ik snij deze bananen in schijfjes en vries ze in, zo heb ik altijd wat in de vriezer om snel ijs...

Lees meer
Chocolade dadel bonbons

Chocolade dadel bonbons

Heerlijke chocobonbons van cacao, dadels en zoete aardappel. Doordat je zoete aardappel gebruikt i.p.v. veel dadels is dit recept geschikt voor mensen met diabetes. JE bloedsuikerspiegel zal hierdoor minder snel stijgen. Zoete aardappels hebben een lagere glycemische...

Lees meer
Dadel walnoten cake

Dadel walnoten cake

Super lekkere Dadel walnoten cake. Ingrediënten • 4 eetlepels rozijnen • 12 dadels zonder pit • 150 cc water • 50 gr kokosolie • 50 gr speltmeel • 50 gr boekweitmeel • 1 eetl afgestreken bakpoeder • Snufje nootmuskaat • 1 ei • 10 walnoten Bereiding Ik heb deze koek in...

Lees meer
Chocoladepasta

Chocoladepasta

Super lekkere en gezonde chocolade pasta ( met dit recept heb ik een prijs gewonnen bij Stichting kind en voeding) Ingrediënten 200 gram zoete aardappel gekookt of uit de oven 3 medjoul dadels geweekt 30 gram (rauwe) cacao 20 gram gesmolten kokosolie Optioneel beetje...

Lees meer
Avocado pancakes

Avocado pancakes

Ingrediënten Voor ongeveer 10 avocado pannenkoekjes: 100 gram volkoren speltmeel 1 kleine theelepel bakpoeder 1 kleine theelepel kaneel snufje zout citroensap en rasp van een halve biologische citroen 200 ml karnemelk/ of plantaardige melk 1 hele rijpe avocado 2...

Lees meer
Havermoutbrood

Havermoutbrood

Ingrediënten 200 gram havermout (havermout eventueel beetje fijnmalen) 100 gram volkoren speltmeel ( je kan ook 300 gram havermout doen) 1 theelepel baking soda 1 flinke theelepel zout (keltische of himalaya heeft de voorkeur) 300 ml karnemelk scheut water 2 of 3...

Lees meer

Onze bekende gezonde recpten

Meld je aan voor 6 gezonde maaltijden

  • Part 1 – Ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit
  • Part 2 – Phasellus malesuada nibh
  • Part 3 – Feugiat ipsum facilisis finibus ornare.

Wacht niet en stel je vragen, binnen 24 uur een gezond advies

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.