Voeding, gezondheid en leefstijladvies

Voeding heeft een enorme invloed op ons welzijn. Het voedsel dat je eet kan het verschil maken tussen afvallen en aankomen, energie krijgen of juist inleveren. Vitaal zijn, lekker in je vel zitten en vooral slank zijn of blijven is iets wat veel mensen bezighoudt. Toch weten de meeste mensen niet hoe ze dit op een simpele en gezonde manier moeten bereiken. Door het grote aanbod van voedingsmiddelen in de winkel wordt het er ook niet makkelijker op. Veel mensen verliezen daardoor de grip op hun gezondheid waardoor er klachten kunnen ontstaan. Terwijl dit eigenlijk niet hoeft. Met een beetje meer kennis over echt gezonde voeding kun je zoveel ellende voorkomen. Als je wilt afvallen hoef je geen ingewikkeld dieet te volgen. Dieetproducten zijn vaak duur en na beëindiging van het dieet is de kans groot dat jouw moeizaam verloren kilo’s weer even snel terugkomen.

Mijn naam is Esma, jouw (hormoon) coach op het gebied van Voeding, Gezondheid & Leefstijladvies.

 

 Ik kan je helpen bij:

 

 • Afvallen

 • Gezonde voeding

 • (Pre)-Diabetes type 2

 • Insulineresistentie

 • Hormonale klachten

 • Overgangsklachten / PMS

 • Vermoeidheidsklachten

 • Hoge bloeddruk

 • En nog veel meer

Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Online consulten zijn mogelijk.

 

 

Heb jij pre-diabetes of insulineresistentie?

Ik help mensen die pre-diabetes, insulineresistentie, hoge bloeddruk en hoge cholesterol hebben en daardoor vermoeidheid en pijnlijke gewrichten hebben, om van hun klachten af te komen. Zonder symptoombestrijding door het zelfhelend vermogen van hun lichaam aan te spreken en te voorkomen dat ze aan de medicijnen moeten.
Voedingsdeskundige Hillegom

Heb jij overgewicht en lukt afvallen niet?

Ik help mensen met overgewicht en diverse lichamelijke klachten die het diëten beu zijn en blijvend willen afvallen. Die gezond & fit willen zijn en hormonaal in balans. Die gezond ouder willen worden en niet allerlei aandoeningen willen ontwikkelen door hun overgewicht. Beter voorkomen dan genezen! Doe mee met mijn nieuwe programma!

Voedingsdeskundige en Hormoonfactor trainer Hillegom

Sinds 2016 heb ik mijn voedingsdeskundige praktijk in Hillegom. Na mijn opleiding als voedingsdeskundige heb ik een opleiding longevity coach gedaan. Longevity staat voor langdurig gezond en vitaal ouder worden. Daar heb ik geleerd hoe je zonder (al te veel) medicijnen oud kunt worden. Na deze opleiding heb ik Medische basiskennis gedaan, een pittige HBO opleiding! Een bijscholing over diabetes type 2 en orthomoleculaire darmtherapie. In januari 2020 heb ik mijn diploma Hormoonfactor trainer gehaald.

 

Hormoonfactor trainer

Na de opleiding Hormoon Factor trainer heb ik nog meer kennis gekregen in hoe onze hormonen samen werken. Hoe ons lichaam functioneert (en soms niet) met al deze hormonen. En welke klachten er kunnen ontstaan als het niet goed werkt. Het is net domino, als er ergens iets niet goed gaat/omvalt. Dan kunnen er allerlei klachten ontstaan en kan het steeds erger worden omdat alles met elkaar verbonden is.

We worden met zijn allen wel ouder maar beginnen steeds eerder met medicijnen slikken, wil je dit proberen te voorkomen? Het allerbeste kun je preventief aan de slag gaan met je gezondheid.

Voeding en leefstijl heeft een enorme invloed op hoe we ouder worden. De mate waarin je beweegt kan het verschil maken of je op vrij jonge leeftijd achter een rollator beland of veel later. Het liefst helemaal niet natuurlijk!

Ook als je wilt afvallen kan je bij mij terecht, maar als je aan je algehele gezondheid gaat werken, krijg je vanzelf een gezond gewicht die bij je past.

 

 

Voedingsdeskundige of een diëtiste?

Een diëtiste volgt vaak het voedingscentrum en werkt samen met de huisarts. Waar ik in verschil met een diëtiste is dat ik wat minder het voedingscentrum volg. Maar gericht ben op zo natuurlijk mogelijk eten. Ik zal nooit bewerkte voedingsmiddelen aanraden omdat ze ver van de natuur af staan. Bij het voedingscentrum vinden ze veel bewerkte voedingsmiddelen veilig. Ze zijn ook veilig alleen op de lange duur niet goed voor onze gezondheid.

Waar een diëtiste u voorschrijft bepaalde producten te eten, puur om af te vallen, omdat overgewicht nou eenmaal risico’s met zich mee brengt. Zal ik vooral natuurlijke en gezonde producten adviseren om u eerst gezond te krijgen zodat u blijvend en gezond afvalt.

 

 

Advies en begeleiding bij: Overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk,  pre diabetes type 2, intoleranties, allergieën. maag- en darmproblemen  en diverse aandoeningen/klachten. Maar ook allerlei hormonale klachten. Pijnlijke menstruatie, slaapproblemen, overgang, stemmingwisselingen, spijsverteringsklachten en depressies.

Mijn voedingsdeskundige praktijk is gelegen in Hillegom, ik kan ook naar u toekomen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Vanuit Lisse, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout is het prima aan te rijden. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Voor meer vragen of opmerkingen over over gezondheidsadvies kunt u mij altijd een mail sturen of bellen.

Geen tijd om langs te komen?
Ik bied ook online consulten. Dat kan via skype, telefoon, videochat of mail.
Vraag naar de mogelijkheden.

Pakket 1 Voedingsadvies en afvallen

Bij een traject voor voedingsadvies beginnen we met een intake gesprek en het duidelijk krijgen van jouw doel. Als ik jouw voedingsdagboek heb ontvangen maak ik een persoonlijke voedingsanalyse. Tijdens de intake ga ik je meten. We meten je gewicht, bot,-vet en spiermassa, je viscerale vet, vochthuishouding en je stofwisseling. Alles bij elkaar geeft mij een mooi overzicht van je gezondheid en waar de verbeteringen aan te brengen zijn.

Dit pakket bestaat uit 5 consulten van 30 minuten EUR 185,00

Dit pakket bestaat uit 5 consulten van 45 minuten EUR 250,00

Exclusief intake van EUR 70,00 (60 minuten).

 

Pakket 2 Hormonen en pre-diabetes

Bijna alles wordt geregeld door onze hormonen. Als Hormoon Factor trainer heb ik verdieping gekregen in hoe alle hormonen samen werken. Hoe ons lichaam functioneert (en soms niet) met al deze hormonen. Welke klachten er kunnen ontstaan als het niet goed werkt.
Het is net domino, als er ergens iets omvalt. Dan kunnen er allerlei klachten ontstaan en kan het steeds erger worden omdat alles met elkaar verbonden is.

Heb je het idee dat jouw hormonen uit balans zijn. Dan kies je voor dit pakket. We beginnen met een uitgebreide intake en een voedingsanalyse. Eventueel een meting. Al deze gegevens bij elkaar geven mij een mooi overzicht welke hormonen er uit balans zijn.

Dit pakket bestaat uit 5 consulten van 45 minuten EUR 250,00

 Intake van 70 minuten EUR 80,00

Pakket 3 Gezondheid en klachten (orthomoleculair advies)

Heb je bepaalde klachten en wil je daar middels voeding, supplementen en eventueel je hormonen op een natuurlijke manier wat aan doen? Ook hier begint het met een uitgebreide intake, een persoonlijke voedingsanalyse en een meting.

Denk aan, darmklachten, vermoeidheid, hoge bloeddruk en insulineresistentie. Zie onder voor meer informatie.

Dit pakket bestaat uit 5 consulten van 45 minuten EUR 250,00

Intake van 60 minuten EUR 70,00

Losse consulten

Wil je alleen een intake of een consult dat kan! Ik doe dan een persoonlijke voedingsanalyse en we doen een meting. Dan krijg je gelijk wat tips en handvaten mee om gelijk mee te starten!

EUR 60,00 voor 60 minuten.

Intake Hormonen-analyse

Een uitgebreide intake met voedingsanalyse

EUR 80,00 voor 70 minuten

Losse consult na intake

EUR 40,00 voor 30 minuten
EUR 55,00 voor 45 minuten
EUR 60.00 voor 60 minuten

 

??

Weet je niet precies waar je klachten vandaan komen. Maak gerust een afspraak. We kijken dan samen waar je klachten vandaan komen en hoe we je gezonder en energieker gaan maken.

 

Advies bij: Overgewicht, ondergewicht, hoog cholesterol,hoge bloeddruk,  pre diabetes type 2, intolerantie en allergieën en  maag- en darmproblemen  en diverse (hormonale) aandoeningen/klachten zoals, overgang, pms, migraine, slaapproblemen, insulineresistentie, moeilijk spieren opbouwen, stress en bijnieruitputting.

Mijn voedingsdeskundige praktijk is gelegen in Hillegom, ik kan ook naar u toekomen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Vanuit Lisse, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout is het prima aan te rijden. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Geen zin om langs te komen?
Ik bied ook online consulten. Dat kan via skype, telefoon, videochat of mail.
Vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Praktijk

Mijn praktijk bevindt zich op de 2e verdieping, alleen via de trap bereikbaar. Eventueel kan het consult op begane grond plaatsvinden indien u moeite hebt met traplopen. De begane grond is in overleg rolstoel toegankelijk.

Tevens is het mogelijk om op locatie af te spreken. Er worden dan reiskosten in rekening gebracht.

Bereikbaarheid & parkeren

Mijn praktijk is van van maandag tot en met vrijdag van 9.00uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Indien er niet opgenomen wordt kunt u een bericht achterlaten of een email sturen en ik neem binnen een dag contact met u op.

Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

 

 

 

Stuur een bericht

  Contactgegevens

  mail@gezondmetesma.nl

  06 173 99 624

  Wijk Elsbroek te Hillegom

  Voedingsadvies

  Voedingsadvies bedrijven

  Samenwerkingen met o.a.