Ik maak regelmatig hummus, gewoon omdat het lekker is en erg voedzaam. Maar ik was een beetje uitgekeken op de gewone kikkererwten hummus, dus ik heb hummus gemaakt met groene olijven erin. Lekkerrrrrrrrrrr dat ie is!!. Maar ik hou dan ook erg van olijven. Olijven zijn heel erg gezond, elke dag een paar olijven kan geen kwaad en draagt zeker bij aan je gezondheid! Je kan deze hummus op brood doen of dippen met rauwkost, komkommer, wortel, paprika, witlof of bleekselderij.

Ingrediënten:

Klein potje kikkererwten (200 gram), ongeveer 20 olijven, ik heb de knoflook olijven dus ik doe ook 1 of 2 tenen knoflook erbij uit het bakje. Maar je kan ook je eigen verse knoflook gebruiken. Kleine theelepel komijn, scheutje olijfolie en mixen maar tot je een glad mengsel hebt (of grof) wat je lekker vindt! Als je een grote pot kikkererwten hebt dan verdubbel je de hoeveelheid. Zout vind ikzelf niet nodig omdat de olijven al zout genoeg zijn. Eventueel snufje cayennepeper. Ohja, was op de foto wel leuk geweest, beetje rood erop…ha ha…te laat!