Module 4

1. Titel...

Ego - gaat je proberen tegen te houden

Goede voornemens!

Je kent het vast wel. Je had je zo voorgenomen om in het nieuwe jaar het allemaal anders te gaan doen. Meer bewegen, gezonder eten en toch komt het er niet van! Hoe kan dat nou? Luister deze audio…

Affirmaties

Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’. Dat betekent versterken of bekrachtigen. Wie maar vaak genoeg positieve affirmaties herhaalt, zal de hersenen trainen om positieve gedachten te versterken.

Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker we een bepaalde gedachten hebben, hoe meer we daarin gaan geloven (en hoe meer het zich in ons leven zal manifesteren). Eigenlijk gebruikt iedereen al van jongs af aan affirmatie, helaas zijn dat negen van de tien keer alleen geen positieve affirmaties. We vertellen onszelf dat we iets niet kunnen, dat we iets niet waard zijn of dat we dingen niet goed doen. Zonde, want de kracht van affirmaties is vaak dat het zich bij herhaling in ons leven gaat manifesteren. Vertel jezelf vaak genoeg dat je iets niet kunt en op een dag zal dat waarheid worden.

Hersenspoel jezelf (op een positieve manier)

Daarom is het juist zo belangrijk dat we positieve affirmaties in ons leven binnenlaten. Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geloven wat we vaak zien of horen. Een echt werkzame affirmatie beïnvloedt het onderbewustzijn en herprogrammeert de hersenen

Vetten

Ons hele leven zijn we bang gemaakt voor vet!

Gezonde vetten zijn niet slecht en zul je ook echt niet dik van worden! Suiker is het echt probleem! In deze video vertel ik je alles over vetten.

Body scan

Doe deze bodyscan bij voorkeur elke dag

We zitten tegenwoordig zo ontzettend in ons hoofd, dat we niet eens meer voelen wat er in ons lichaam gebeurd. Doe deze bodyscan regelmatig en je gaat beter voelen wat er in je lichaam gebeurd, maar ook wat voeding met je doet.