Voedingsdeskundige in Hillegom

 

 

 

Voeding & Gezondheid
Voeding heeft een enorme invloed op ons welzijn. Het voedsel dat je eet kan het verschil maken tussen afvallen en aankomen, energie krijgen of juist inleveren. Vitaal zijn, lekker in je vel zitten en vooral slank zijn of blijven is iets wat veel mensen bezighoudt. Toch weten de meeste mensen niet hoe ze dit op een simpele en gezonde manier moeten bereiken. Door het grote aanbod van voedingsmiddelen in de winkel wordt het er ook niet makkelijker op. Veel mensen verliezen daardoor de grip op hun gezondheid waardoor er klachten kunnen ontstaan. Terwijl dit eigenlijk niet hoeft. Met een beetje meer kennis over echt gezonde voeding kun je zoveel ellende voorkomen. Als je wilt afvallen hoef je geen ingewikkeld dieet te volgen. Dieetproducten zijn vaak duur en na beëindiging van het dieet is de kans groot dat jouw moeizaam verloren kilo’s weer even snel terugkomen.

 

Diabetes type 2
Heb jij (pre) diabetes type 2? Dan ben je hier aan het goede adres. Op dit moment hebben ongeveer 1 miljoen Nederlanders diabetes type 2. Lang werd gedacht dat dit een ongeneeslijke chronische ziekte was. Uit onderzoek is gebleken dat diabetes type 2 in veel gevallen omkeerbaar is. Door de regie in eigen handen te nemen kan jij minderen of zelfs stoppen met medicijnen. Wil je meer informatie? Maak dan een afspraak…lees meer..

Gezonde darmen
Veel mensen lopen al jaren rond met allerlei klachten in hun darmen, pijn, kramp, opgeblazen gevoel, diarree en of obstipatie. Ze hebben vaak onderzoek na onderzoek maarer wordt vaak geen oorzaak gevonden. Soms worden mensen zelfs doorgestuurd naar een psycholoog, omdat het tussen de oren zit. Ik neem de tijd om rustig samen met jou naar de oorzaak te zoeken. Wil je meer informatie, neem contact met me op.
Vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk, kijk bij programma’s en tarieven voor meer informatie.….lees meer..

 

 

 

 

 

Voedingsdeskundige Hillegom

Programma & tarieven

Tarievenlijst:

Uitgebreide Intake en voedingsanalyse van 75 minuten EUR 80,00
inclusief hormoonbalans intake.

Kennismaking is gratis 20 minuten

Intake/ consult van 60 minuten EUR 70,00
Consult van 30 minuten EUR 40,00
Consult van 45 minuten EUR 55,00
Pakket van 5 consulten EUR 185,00 à 30 minuten
Pakket van 10 consulten EUR 370,00 à 30 minuten

Op aanvraag;

Voorlichtingen op scholen, BSO, crèches op aanvraag, ik ben aangesloten bij Stichting Kind & Voeding.

Kookworkshops privé of in een groep;

-koken met verse ingrediënten zonder pakjes of zakjes
-gezonde tussendoortjes
-gezonde lunch

Advies bij: Overgewicht, ondergewicht, hoog cholesterol,hoge bloeddruk,  diabetes, intoleranties en allergieën en  maag- en darmproblemen  en diverse aandoeningen/klachten.

Vergoeding zorgverzekeraar voedingsdeskundige Hillegom

Ik ben aangesloten bij CAT beroepsvereniging waardoor het mogelijk is de kosten van de consulten te declareren bij je zorgverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent. Controleer voor de zekerheid vooraf de voorwaarden van jouw verzekering. In deze link kan je controleren of jouw zorgverzekeraar erbij staat.

Mijn voedingsdeskundige praktijk is gelegen in Hillegom, maar ik kan ook naar u toekomen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Vanuit Lisse, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout is het prima aan te rijden. Gratis parkeren.

 

Gezond met Esma Café

Heb jij moeite om een gezonde leefstijl te starten? Zie jij door de
bomen het bos niet meer? Wil jij iedere week starten met gezond eten,
maar stop je al bij voorbaat? Kom dan naar Gezond met Esma Café,
met een klein groepje bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe te
beginnen. Je krijgt tips, handvaten en recepten.

Eventueel doen we een meting zodat je weet waar je staat en je gelijk weet waar je aan kunt gaan werken.
De koffie staat klaar bij Nissa Café in Hillegom, Hoofdstraat 134. Kom je ook?

Iedere vrijdagochtend van 9.00uur tot 10.00uur.

Meld je aan via email. Kosten zijn Eur 10,- per keer gaarne contant te betalen.

Workshop

In 5 weken naar een gezonde leefstijl.

Start 21 maart 2019
Locatie in Hillegom

Herken je 1 van deze situaties: je pakt een broek na de vakantie of na de feestdagen en broek past niet meer en elk truitje of jurkje dat je aanpast, staat niet.

Je komt van werk, je ploft neer op de bank en je hebt geen zin om te koken. Je pakt wat makkelijks en eet dat op de bank op. Na een uurtje heb je alweer trek en je gaat snacken!

Even later begint je maag te branden en heb je last van brandend maagzuur.

Je staat elke ochtend op met stijve spieren, pijnlijke gewrichten en begint moe aan de dag.

Je neemt het allemaal voor lief want het is nou eenmaal zo, je wijt het aan ouderdom of het het lot en je kan er toch niks aandoen.

Je neemt in de ochtend nog een extra kop koffie, even later krijg je hoofdpijn en je pakt een paracetamol. Voor de pijn in je gewrichten heb je een zalfje. Voor de maagzuur een Rennie. Allemaal symptoombestrijding!

Wist je dat je met voeding en leefstijl heel veel aan al deze klachten kan doen en een bijkomend voordeel: je valt af! Het duurt alleen iets langer dan een pilletje innemen!

Hoe zou je het vinden om uitgerust wakker te worden, zonder pijnlijke en stijve gewrichten. Om de hele dag energie te hebben en geen middag of avonddips.

lees meer..

Meest recente berichten

Marokkaanse tomaten saus met ei

Marokkaanse tomaten saus met ei

Dit is een traditioneel Marokkaans gerecht. Je kan het vegetarisch houden met alleen ei of nog gehaktballetjes eraan toevoegen. Je kan er pasta of rijst aan toevoegen, maar in principe wordt het met brood gegeten in Marokko. Ingrediënten voor 4 personen: Twee blikken...

Falafel burgers

Falafel burgers

Met maar 6 ingrediënten ( plus peper, zout en olie) maak je heerlijke zelfgemaakte falafel!   Wat heb je nodig (voor zo’n 12 falafels): – 1 pot kikkererwten (400 g) – 1 ui – 2 tenen knoflook – 1 el gemalen komijn – 1 flinke hand peterselie – 1 el havermout/ bloem...

 

Het traject bij Esma als life style coach heb ik als zeer waardevol ervaren. Het is een verbreding van je kennis in voedingsproducten, een verdieping in inzicht m.b.t. je gezondheid en een bewustwording van het wat en de hoeveelheid voedsel inname.
Blijvend is nu de variatie in ontbijten welke ik nu nuttig. En tijdens de lunch neem ik alvast wat groente zodat het streef aantal gram per dag makkelijker gehaald wordt. Het is heel leuk om zo afwisselend te eten. Ik ben in winkels geweest waar ik nooit eerder geweest was. Ik heb ingrediënten, fruit en zaden gegeten waar ik nog niet eerder van gehoord had. We hebben samen ‘brood’ gebakken en ik heb kefir een tijdje geprobeerd! Alles voor de goede gezondheid!

Ook is de noodzaak tot bewegen me vanavond nogmaals pijnlijk duidelijk geworden, dit na het spannende weegschaal moment…..

Het bij houden van het schriftje, alles wat je eet of drinkt gedurende een paar dagen is een eye opener. Foute combinaties worden goed uitgelegd. Het is een traject waarbij er niet iemand tegenover je zit en zegt hoe het moet maar waarbij je samen op zoek gaat naar iets wat voor jou zal werken. Voorafgaande aan het traject stel je dan ook eerst een doel vast.

Mijn doel was, meer energie, minder buikklachten. Beiden doelen heb ik gehaald! Ik voel me fitter, heb een betere stoelgang, helemaal geen buikpijn meer maar besef dat het nog beter kan en dat het wel tijd kost. Maar ik ga er zeker mee door.

Buiten het feit dat het me veel kennis verschaft heeft, was het ook heel gezellig en prettig om oprechte interesse van je coach te zien in jou als persoon en in je wel en wee.

Yvonne van Dijk

Op een eenvoudige wijze toonde Esma mij aan dat met wat aanpassingen in mijn eetpatroon je gezonder kunt eten.
De tips die ze je meegeeft zijn praktisch en makkelijk in praktijk te brengen. Het is in deze tijd niet eenvoudig met alle adviezen die overal in bladen zijn en niet altijd eensluidend, je weg te vinden in de aankoop van gezonde voeding. Achtergrond informatie over koolhydraten, eiwitten, vetten, zout, gebrande of ongebrande noten, honing wel of niet verhit, vezels, zuur-base etc. leveren informatie waardoor je voor jezelf betere en gezondere beslissingen kunt maken. Na het traject ben ik ben ik op dezelfde wijze doorgegaan, ik doe bewust boodschappen, ben bewuster met voeding bezig en ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt.
Bedankt voor je adviezen Esma

Anneke Algra

Esma was zeer leerzaam en waardevol. Ik heb meer inzicht en bewustwording gekregen wat voeding met je lichaam doet.
Esma geeft om haar cliënten dat is wat ik heb gevoeld, ze denkt met je mee en deelt haar ervaringen en kennis. De adviezen en de aanbevelingen waren voor mij erg nuttig. Ze is een absolute aanrader.

Feride Dasgin