Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes

200 gram havermoutmeel (dit maak je door havermout (vlokken) fijn te malen in de keukenmachine)
100 gram gemengde rozijnen (donkere en/of blanke rozijnen)
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
100 gram roomboter of kokosolie
1-2 theelepels (plantaardige) melk
optioneel, stukjes pure chocolade

 

  • Doe de rozijnen in de keukenmachine en zet deze kort aan totdat de rozijnen grof gehakt zijn.
  • Meng alle ingrediënten behalve de boter en melk in een ruime kom door elkaar.
  • Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het eruit ziet als broodkruimels.
  • Voeg 1-2 theelepels melk toe, zodat het een mooi samenhangend (maar niet te nat) deeg is.
  • Doe het deeg in een een afgesloten bakje of in plastic folie en laat 15 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Maak van het deeg ongeveer 12 koekjes van een paar m.m. dik.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar de koekjes op.
  • Bak de koekjes 15-25 minuten in de oven tot lichtbruin (bak duur is afhankelijk van je oven)
  • Haal ze voorzichtig uit de oven om op een plat oppervlak af te koelen. De koekjes zij nredelijk breekbaar, vooral als ze nog warm zijn.

Eet smakelijk!

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.