Voedingsdeskundige en Hormoonfactor trainer Hillegom

Sinds 2016 heb ik mijn voedingsdeskundige praktijk in Hillegom. Na mijn opleiding als voedingsdeskundige heb ik een opleiding longevity coach gedaan. Longevity staat voor langdurig gezond en vitaal ouder worden. Daar heb ik geleerd hoe je zonder (al te veel) medicijnen oud kunt worden. Na deze opleiding heb ik Medische basiskennis gedaan, een pittige HBO opleiding! Een bijscholing over diabetes type 2 en orthomoleculaire darmtherapie. In januari 2020 heb ik mijn diploma Hormoonfactor trainer gehaald.

 

Hormoonfactor trainer

Na de opleiding Hormoon Factor trainer heb ik nog meer kennis gekregen in hoe onze hormonen samen werken. Hoe ons lichaam functioneert (en soms niet) met al deze hormonen. En welke klachten er kunnen ontstaan als het niet goed werkt. Het is net domino, als er ergens iets niet goed gaat/omvalt. Dan kunnen er allerlei klachten ontstaan en kan het steeds erger worden omdat alles met elkaar verbonden is.

We worden met zijn allen wel ouder maar beginnen steeds eerder met medicijnen slikken, wil je dit proberen te voorkomen? Het allerbeste kun je preventief aan de slag gaan met je gezondheid.

Voeding en leefstijl heeft een enorme invloed op hoe we ouder worden. De mate waarin je beweegt kan het verschil maken of je op vrij jonge leeftijd achter een rollator beland of veel later. Het liefst helemaal niet natuurlijk!

Ook als je wilt afvallen kan je bij mij terecht, maar als je aan je algehele gezondheid gaat werken, krijg je vanzelf een gezond gewicht die bij je past.

 

Voedingsdeskundige of een diëtiste?

Een diëtiste volgt vaak het voedingscentrum en werkt samen met de huisarts. Waar ik in verschil met een diëtiste is dat ik wat minder het voedingscentrum volg. Maar gericht ben op zo natuurlijk mogelijk eten. Ik zal nooit bewerkte voedingsmiddelen aanraden omdat ze ver van de natuur af staan. Bij het voedingscentrum vinden ze veel bewerkte voedingsmiddelen veilig. Ze zijn ook veilig alleen op de lange duur niet goed voor onze gezondheid.

Waar een diëtiste u voorschrijft bepaalde producten te eten, puur om af te vallen, omdat overgewicht nou eenmaal risico’s met zich mee brengt. Zal ik vooral natuurlijke en gezonde producten adviseren om u eerst gezond te krijgen zodat u blijvend en gezond afvalt.

Advies en begeleiding bij: Overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk,  pre diabetes type 2, intoleranties, allergieën. maag- en darmproblemen  en diverse aandoeningen/klachten. Maar ook allerlei hormonale klachten. Pijnlijke menstruatie, slaapproblemen, overgang, stemmingwisselingen, spijsverteringsklachten en depressies.

Mijn voedingsdeskundige praktijk is gelegen in Hillegom, ik kan ook naar u toekomen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Vanuit Lisse, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout is het prima aan te rijden. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Voor meer vragen of opmerkingen over over gezondheidsadvies kunt u mij altijd een mail sturen of bellen.

Pakketten en Tarieven

https://www.gezondmetesma.nl/tarieven/

 

Vergoeding

Via onderstaande link kunt u controleren of uw zorgverzekering mijn consulten vergoed. Ze worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik val onder Level 3.

Op aanvraag;

Voorlichtingen op scholen, BSO, crèches op aanvraag, ik ben aangesloten bij Stichting Kind & Voeding.

Voorlichting en advies bij bedrijven.

Kookworkshops privé of in een groep;

-koken met verse ingrediënten zonder pakjes of zakjes
-gezonde tussendoortjes
-gezonde lunch

https://www.gezondmetesma.nl/workshop-marokkaans-koken/

 

Wacht niet langer en stel direct je vraag, daar is Esma voor!

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false”]

Gezond met Esma Café

Heb jij moeite om een gezonde leefstijl te starten? Zie jij door de
bomen het bos niet meer? Wil jij iedere week starten met gezond eten,
maar stop je al bij voorbaat? Kom dan naar Gezond met Esma Café,
met een klein groepje bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe te
beginnen. Je krijgt tips, handvaten en recepten.

Eventueel doen we een meting zodat je weet waar je staat en je gelijk weet waar je aan kunt gaan werken.
De koffie staat klaar bij Nissa Café in Hillegom, Hoofdstraat 134. Kom je ook?

Iedere vrijdagochtend van 9.00uur tot 10.00uur.

Meld je aan via email. Kosten zijn Eur 10,- per keer gaarne contact te betalen.

Hoe weet je of Esma jou kan helpen?

Esma kan je helpen bij allerlei klachten en gewichtsverlies. Mijn specialisaties zijn diabetes en darmklachten, maar veel klachten die voorkomen zijn onderdeel van bovenstaande klachten. Migraine en hoofdpijn bijvoorbeeld komen vaak door onbalans in de darmen. Overgewicht kan komen door diabetes, maar je kan ook diabetes ontwikkelen als je overgewicht hebt.

Meer energie!

Een aantal clienten van mij hadden na 2 of 3 weken al meer energie en minder vermoeidheid. Ik kan je het geheim niet vertellen want bij elke client was het een ander verhaal!

Beter slapen!

Ook voor slapen heb je energie nodig, gek hé. Maar om in te slapen heb je echt wat energie nodig!

Minder stress!

Ontspanning is ontzettend belangerijk in deze maatschappij. Ik ga je leren hoe je dat in je leven kunt inpassen.

Lekker eten!

Veel mensen denken als je gezond gaat eten, dat je dan niet lekker meer eet en dat je dan niks meer mag. Bij mij geld alles met mate en gezond eten is ook ECHT wel lekker!

Niet intensief sporten!

Naar mijn idee, zijn wij niet geboren om de marathon te lopen. In mijn traject zal ik je niet naar de sportschool sturen. Uiteraard zal er wel bewogen moeten worden!