Eerst maakte ik hier een brood van, ik maakte het in een cakeblik. Maar muffins zien er leuker uit en zijn makkelijker mee te nemen naar bijvoorbeeld school of werk. Je kan het mengsel ook op een bakplaat (met bakpapier) doen, als een grote pannenkoek. Het is eerder gaar en het is eigenlijk wel de lekkerste versie! Het bevat dan minder vocht namelijk.

Je kan hiermee eindeloos variëren, (onderstaand is de kinderversie), andere noten of geen noten (maar de amandelen geven het een lekkere bite), andere groenten, wel kaas of geen kaas. Restje groente gebruiken. Olijven, Italiaanse kruiden of zongedroogde tomaten toevoegen. Het kan niet fout gaan.

Groente muffins

Benodigdheden:
Keukenmachine/ rasp/ muffin vorm
1 grote winterpeen (of als ze wat kleiner zijn 2)
1 courgette middel
Optioneel: wat stronkjes broccoli
2/3 eetlepels boekweitvlokken/havermout
50 gram (geraspte) kaas (ik houd van oud)
flinke hand amandelen
zout/peper naar smaak (let op, kaas is ook zout)
2 eieren
Verwarm de oven op 190 graden.

 

Schil de wortel, snij deze in stukken.

Ik doe eerst de wortel in de keukenmachine met de amandelen en als de kaas

niet geraspt is, kan je ook stuk kaas erbij doen. Maal alles, maar niet te fijn.

Doe het in een grote bak.

Snij de courgette in grove stukken en maal dan de courgette in de keukenmachine, niet te fijn, want dan wordt het pulp.

Doe ook deze in de bak. Klop de eieren los en doe deze erbij, vlokken erbij. Mengsel

moet niet te nat zijn. De vlokken vangen overtollige vocht op. Doe eventueel zout en peper erbij of andere kruiden (italiaanse kruiden) die je lekker vind en roer alles goed door elkaar.

Lekkerder is het als je alle groenten grof rasp!

Doe het mengsel in muffin vormpjes, ik kreeg er ongeveer 10 muffins uit, 8 kan ook.

Versier de muffin eventueel met een tomaatje in vieren en beetje kaas erin.

Bak deze is 20/25 minuten gaar.

Eventueel kan je het in een cakeblik doen en als een groentebrood bakken op 200 graden 30 tot 40 minuten.