Met maar 6 ingrediënten ( plus peper, zout en olie) maak je heerlijke zelfgemaakte falafel!

 

Wat heb je nodig (voor zo’n 12 falafels):
– 1 pot kikkererwten (400 g)
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 el gemalen komijn
– 1 flinke hand peterselie
– 1 el havermout/ bloem of iets dergelijks om ze stevig te maken
– 1 eetlepel bloem om de falafel in te rollen

Zo maak je het:
– Giet het water uit de pot van de kikkererwten en dep ze droog.
– Verwarm een scheutje olie in een koekenpan..
– Snijd de ui en knoflook fijn
– Bak de ui samen met de knoflook. Voeg de komijn toe en een flinke snuf zout en peper naar smaak.
– Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met het ui en knoflook, de peterselie en de havermout of bloem en meng tot een grof mengsel.
– Maak hiervan vervolgens met je handen 12 balletjes. Rol ze in de bloem.
– Verwarm weer een flinke scheut olie in de pan en bak de falafel om en om in 10 minuten mooi goudbruin.

 

Dat was het!

 

Lekker met een klodder Griekse yoghurt met knoflook en peterselie of koriander. Eet smakelijk!

 

 

 

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.