Broccoli- sperziebonen salade met miso dressing

Soms ligt er weleens een restje groente in de koelkast waar je misschien niet zo een zin in hebt. Dat had ik vandaag, maar met het weekend voor de deur, dacht ik laat ik toch het restje groente maar eten. Ik ga het gewoon HEEEEL lekker maken. Nou gelukt! Met een miso- tahin- citroen dressing. Jammie, echt superlekker. Alle smaken zitten erin, zoete en knapperige van de paprika, zure van de citroen, kruidige van de miso en koriander, romige van de tahin, beetje bitter van de groente knapperige en zoute van de tuinbonen! Als alle smaken vertegenwoordigde zijn heb je ook veel eerder een verzadigd gevoel volgens mij. Let er maar eens op.

Wat broccoli roosjes en sperziebonen voor 1 persoon. Ik heb ze niet gewogen helaas, wist niet dat het ZO lekker werd!
Ik heb ze even opgewarmd in de koekenpan.
Koriander eroverheen en wat rauwe stukjes paprika.

De dressing:
theelepel miso pasta
theelepel tahin
kneepje citroen
eetlepel water
goed door elkaar roeren en over je groente heen. Klaar! Voor de lekker heb ik er nog wat geroosterde tuinbonen doorheen gedaan. Deze zijn superlekker en zoutig. JE hebt verder geen zout nodig, in de miso zit voldoende, maar dat is persoonlijk!

Eet smakelijk!