Verrassend lekker deze zelfgemaakte bloemkool-rijst.

Ingrediënten voor 3 a 4 personen

  • Hele bloemkool
  • Hele broccoli  (optioneel)
  • 4 a 5 grote garnalen per persoon
  • Tamarinde
  • Zoete ketjap
  • 3 tenen knoflook

 

Maak de garnalen aan met 2 uitgeperste knoflook tenen, een eetlepel tamarinde en een eetlepel ketjap.

Kook of stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar.

Maak de bloemkool schoon en snij het in stukken.

Maal beetje voor beetje de bloemkool fijn in de keukenmachine,

niet te fijn, wat groter dan een rijstkorrel. Voor de kleur doe ik er vaak een wortel doorheen. Zo vind ik de bloemkool-rijst ook lekkerder!

Doe wat olie in een grote koekenpan, verwarm een teen knoflook in de olie en doe dande bloemkool erbij. Een minuut of 8 blijfen doorroeren tot het gaar is.

Ondertussen kan je de garnalen gaarbakken in een andere koekenpan.

Serveer alles op en bord en eet smakelijk!

Dit valt voor mij onder de makkelijke maaltijd. Omdat de bloemkool en garnalen supersnel gaar zijn. Je kan binnen 20 minuten de maaltijd op tafel hebben.

 

Op deze manier eet je best veel groente en vermijd je de extra koolhydraten wat je van rijst of pasta hebt. Deze maaltijk vult goed, maar je blijft je licht voelen.

Ik heb regelmatig koolhydraat arme recepten op mijn website staan, maar dat betekent niet dat ik het toejuich als mensen koolhydraten helemaal schrappen. We hebben koolhydraten nodig, alleen zijn we met z’n allen wat doorgeslagen. We krijgen over de hele dag teveel koolhydraten en suikers binnen, dus af en toe een KH arme avondmaaltijd juich ik zeker toe! Mocht je wat willen afvallen dan zou ik zeker aanraden om koolhydraten te minderen, zeker de koolhydraten uit brood, pasta en suikers.

Laat een reactie achter als je dit een keer maakt, of als je een leuke variatie hebt.

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.