Ingrediënten

Voor ongeveer 10 avocado pannenkoekjes:

  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 1 kleine theelepel bakpoeder
  • 1 kleine theelepel kaneel
  • snufje zout
  • citroensap en rasp van een halve biologische citroen
  • 200 ml karnemelk/ of plantaardige melk
  • 1 hele rijpe avocado
  • 2 eieren
  • Kokosolie om in te bakken

Bereiding

Meng alle droge ingredienten.
Maak de avocado fijn samen met de eieren in een keukenmachine.
Doe alles bij elkaar en roer goed door.

Bak de de pannekoekjes op een zacht vuurtje. Maak kleine hoopjes, ze worden best groot.
Als je bubbels ziet, kan je de pannekoekjes voorzichtig omdraaien.
Dit zijn hele luchtige, zachte pannekoeken. als je wat steviger wilt kan je speltmeel vervangen door havermout (meel) of boekweit(meel).
De pannekoekjes hebben geen uitgesproken smaak, ze zijn lekker met honing of rood fruit.